Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Op 30 en 31 mei jl. vond de 66-ste jaarlijkse IUCAB Delegates Meeting in Valencia plaats. IUCAB is het internationale bondgenootschap van nationale verenigingen van handelsagenten en importeurs en onafhankelijke verkooporganisaties. Het VNHI is lid van dit bondgenootschap en werd door het Spaanse medelid COAC uitgenodigd voor dit event.

Bestuursvoorzitter Peter Lommers en bestuurslid en secretaris Paul Holtrop namen namens het VNHI deel aan dit congres. Thema’s met betrekking tot de economische situatie in Europa en de regels die betrekking hebben op de vrije handel en het verbod van regulering in de EU-markt werden uitvoerig besproken.

De juridische kwesties in relatie tot de positie van agenten hebben veel raakvlakken met de regels in de Europese Unie. De (handels)agent heeft in Europa een speciale positie gekregen omdat deze een uitstekende rol kan spelen in de handel tussen de EU-landen onderling.  

De tweede dag van deze conferentie werd geopend door voorzitter Mr. Olivier Mazoyer. Secretaris-generaal van de IUCAB, Christian Rebernig besprak de actuele ontwikkelingen en de toekomstplannen van de IUCAB. Speciale aandacht was er voor het online IUCAB B2B Platform dat momenteel twaalf nationale platformen omvat en zo’n 20 landen vertegenwoordigt. Al meer dan 14.000 internationale handelsagenten hebben zich via dit platform geregistreerd zodat ze wereldwijd door klanten en geïnteresseerden kunnen worden gevonden en direct benaderd kunnen worden.

Ook werden verschillende rewards uitgereikt waaronder de “George Hayward Award” voor de Beste Internationale Handelagent 2019 die dit jaar ging naar de Amerikaanse handelsagent Nicolas Skrzypczak. Voorzitter Peter Lommers mocht namens het VNHI het UICAB National Training Certificate in ontvangst nemen.

De eerstvolgende IUCAB conferentie vindt van 14 tot 16 mei 2020 in Stockholm plaats.