Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Dit bericht is gepubliceerd via fashionunited.nl

Lake Side Franchise B.V. en dochterondernemingen Lake Side Rental B.V. en Lake Side Stores B.V. zijn failliet verklaard. Dit bevestigt curator in de zaak Ralf van der Pas tegen FashionUnited.

Op dinsdag werd door de vennootschappen nog surseance aangevraagd bij de rechtbank van Oost-Brabant, maar op woensdag werd het faillissement van de bedrijven uitgesproken. Lake Side heeft 18 eigen winkels en 10 winkels van franchisenemers, meldt Van der Pas. “De winkels blijven vooralsnog geopend en de mogelijkheden voor een doorstart ben ik nader aan het onderzoeken,” meldt de curator in een schriftelijk antwoord. Ook de website van de keten is nog online. Het personeel krijgt vooralsnog doorbetaald en binnen vier weken moet er volgens Van der Pas zicht zijn op een doorstart, aldus de curator tegen RTL Z.

Faillissement voor Lake Side

De oorzaak of oorzaken van de faillissementen worden nog onderzocht. Tegen RTLZ Z meldt Van der Pas dat voor een doorstart vooral naar externe partijen wordt gekeken. Ook heeft de curator geen aanwijzingen dat de huidige eigenaren van de keten meedingen in de race voor de doorstart.

Lake Side is vooral bekend als jeansketen en werd opgericht in 1977. De winkels verkochten merken zoals Lee, Wrangler en Petro, LTB, Pieces en Twinlife. Lees hier verder.