Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Wat gebeurt er allemaal in dit land?

Het blijft maar doorgaan in detailhandelsland, maar daar niet alleen. Ook bij voorheen de grootste thuiszorgorganisatie TSN zijn duizenden mensen op straat komen te staan.

Nadat zij eerst 20% van hun loon hebben moeten inleveren om van hun kant het bedrijf te redden, werden zij een aantal weken later zeer onaangenaam verrast door de aanzegging van hun ontslag.

Of je 70% van je eerder laatst verdiende loon krijgt, of 70% van 80%, maakt nogal een verschil!

Positieve uitzonderingen
Geld lijkt inderdaad steeds vaker de wrange doorslag te geven in een zich steeds individualistischer maatschappij.

Gelukkig zijn er ook nog positieve uitzonderingen. De VDL-groep in Eindhoven is zo’n uitzondering: puur Hollands ondernemerschap, waarbij gekeken wordt naar het belangrijkste kapitaal dat de onderneming heeft, haar eigen werknemers. Maar ook de vele toeleveranciers, waar ook weer velen een baan hebben. En hier komen de handelsagenten en importeurs/grossiers om de hoek kijken.

Bij een goede samenwerking komt de kracht van alle bedrijven/mensen naar voren, wat zich uit in standvastig blijven en onwankelbaar op koers blijven. Dit begint met vertrouwen, doe wat je zegt en als je een fout maakt (en wie van ons maakt geen fouten?), geef dat dan aan en werk aan een mogelijkheid om er samen uit te komen, zodat je weer verder kunt bouwen aan een goede relatie, die daardoor alleen maar sterker wordt.

We hebben allemaal stormen te doorstaan, maar tijdens die stormen moeten we het hoofd koel houden en vastberaden zijn. Zonder tegenslagen worden we niet sterker! We hebben elkaar nodig in een zich steeds sneller veranderende wereld. We moeten ons niet gek laten maken door de waan van de dag; het is beter een pas op de plaats te maken en zaken te doordenken, dan maar blijven door denderen.

Hulp vragen als je niet zeker bent is geen teken van zwakte, maar van wijsheid.

Ik wens u veel wijsheid toe!

Reageren op deze blog?

Stuur een e-mail naar carel.vanpoppel@vnhi.nl