Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Bij het Waals Agentschap voor Export en buitenlandse investeringen (AWEx) ondersteunen 80 kantoren verspreid over 5 continenten Waalse MKB’ers bij het zakendoen in het buitenland.

AWEx krijgt regelmatig verzoeken van bedrijven die handelsagenten zoeken om met hun innovatieve en/of unieke producten de Nederlandse markt te betreden.

Als goede buren hebben Nederland en Wallonië al nauwe economische banden. Nederland is voor Wallonië de vierde grootste Waalse handelspartner. Andersom zijn de 3.6 miljoen Walen economisch gezien net zo belangrijk voor Nederland als bijvoorbeeld de Braziliaanse markt met zijn 211 miljoen consumenten. De kracht van de Waals-Nederlandse handelsbetrekkingen heeft zich ook tijdens de coronacrisis getoond. Terwijl de wereldhandel in elkaar stortte, steeg de Waalse export naar Nederland met 0,35%.

Metaal en chemische en farmaceutische producten vertegenwoordigen de grootste exportwaarde. De Waalse MKB’ers die contact met AwEx opnemen zijn echter ook actief in diverse andere sectoren zoals mode en design, (bio)landbouw, circulaire bouwproducten en innovatieve software.

Voor u als handelsagent liggen er dus genoeg kansen in de samenwerking met Waalse bedrijven.

Tijdens internationale samenwerkingen zijn er natuurlijk altijd culturele aspecten waar beide partijen op moeten letten. Een van de meest zichtbare verschillen tussen Nederlanders en hun zuiderburen is het belang van de persoonlijke band. In België moet deze eerst opgebouwd worden voordat men overgaat op het sluiten van een business deal of een samenwerking. Dit vergt in het begin wat extra tijd, maar de hechte samenwerking met een partij die u daarna niet zomaar laat vallen is de investering zeker waard!

Taal is een ander punt van aandacht. Wanneer u reageert op de advertenties die AWEx via het VNHI plaatst dan hoeft u hier minder rekening mee te houden. De desbetreffende bedrijven staan u altijd in het Nederlands of Engels te woord.

Houd de advertenties van de Waalse bedrijven op de VNHI-website dus goed in de gaten!

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?  Neem dan contact op via lahaye@awex-wallonia.com.