Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik wil graag deelnemen aan een netwerkbijeenkomst, maar ben niet lid. Kan dat?

Wij geven niet-leden graag een kijkje achter de schermen. Voor actuele informatie kunt u in dit geval het beste contact opnemen met het secretariaat op info@vnhi.nl. 

Wat houdt een cursus bij het VNHI in?

De cursussen van het VNHI zijn voor alle startende vertegenwoordigers. Twee professionele en ervaren docenten behandelen in vier uur een verscheidenheid aan onderwerpen, van juridisch tot bedrijfstechnisch. De cursussen zijn op de praktijk gericht en toegankelijk voor zowel ingeschreven starters, als entrepreneurs die zich nog aan het oriënteren zijn. 

Ik wil graag deelnemen aan een cursus, maar ben niet lid. Kan dat?

Iedereen kan deelnemen aan een VNHI-cursus. Voorbeeld hiervan is de cursus  ‘Starten als handelsagent’. Voor niet-leden bedragen de kosten voor deelname €65,- excl. btw. Indien u binnen drie maanden na de cursus lid wordt van het VNHI, krijgt u het betaalde cursusgeld  weer terug en wordt deze verrekend met uw contributie. Voor leden is deelname gratis. 

Hoe kom ik aan agenturen/ importeurschappen?

Via de rubriek  “Agenten en Importeurs gezocht”/”Businesskansen via het VNHI”   vindt u  een lijst van recente advertenties van fabrikanten uit verschillende sectoren en branches die op zoek zijn naar een agent/importeur zoals u zelf. Via de zoekfunctie kunt u zoeken op voor u relevante criteria. Geregeld worden weer nieuwe fabrikanten toegevoegd, dus houd de database goed in de gaten!

Hoe hoog is de provisie?

De hoogte van de provisie van is afhankelijk van de branche en de grootte van de opdracht. Het ligt er dus aan wat voor afspraken u maakt met uw principaal. Als lid is het mogelijk persoonlijk advies te vragen aan onze gespecialiseerde bestuursleden omtrent provisie gerelateerde onderwerpen.

Wat is een importeurscontract?

In een importeurscontract (of alleenverkoopovereenkomst) worden de rechten en plichten vastgelegd van een importeur en zijn opdrachtgever(s). In dit contract kunnen zaken zoals exclusiviteit, vertegenwoordigingsgebied, gevolgen van de beëindiging van het contract en concurrentiebeding staan.

Wat is een importeur?

Als importeur koopt u zelf goederen in bij een (buitenlandse) leverancier en verkoopt de goederen voor eigen rekening en risico aan afnemers.

Wat is een agentuurcontract?

In een agentuurcontract worden de rechten en plichten vastgelegd van een handelsagent en zijn opdrachtgever(s). Denkt u daarbij aan zaken zoals provisie, exclusiviteit, vertegenwoordigingsgebied, beëindiging van het contract en concurrentiebeding.

Wat is een handelsagent?

Een handelsagent bemiddelt bij het tot stand komen van overeenkomsten tussen zijn of haar opdrachtgever (principaal) en derden. Doorgaans is dit op basis van provisie.

Wie kunnen er lid worden van het VNHI?

Alle handelsagenten, importeurs en distributeurs die ingeschreven staan bij de Nederlandse Kamer van Koophandel  (of  binnen een aantal maanden ingeschreven staan bij de KvK na aanvraag van het VNHI -lidmaatschap) zijn welkom bij het VNHI!

De agenten, importeurs en distributeurs die zich bezighouden met de handel in wijn, papier, schoenen, kleding en textiel zijn georganiseerd in een eigen subvereniging. De overige leden zijn op individuele basis lid van het VNHI. Deze ondernemers zijn gespecialiseerd in branches als food, lifesciences,  electronica, biotech, meubels, consumentengoederen, sport, gereedschap, bouwmaterialen. etc. Het maakt dus niet uit in welke branche u actief bent, er is altijd plek voor u bij het VNHI!

 

Wat is het VNHI?

Het VNHI is de brancheorganisatie die de belangen behartigt van Nederlandse tussenpersonen, handelsagenten, importeurs en distributeurs. Individuele handelsondernemingen en branchegroeperingen worden gebundeld tot één krachtige organisatie. Bij het VNHI zijn ondernemers aangesloten uit verschillende branches zoals: Gereedschappen,  Interieur, Kleding en textiel, Papier, Schoeisel, Wijn en gedestilleerd.

Leden waarvoor geen specifieke belangenvereniging bestaat worden individueel lid. Zij zijn agent en/of importeur werkzaam in  o.a. de volgende sectoren: Automotive, Babybranche, Bevestigingsmaterialen, Bouw, Computerbranche, Consumentengoederen, Cosmetica, CV Installatiematerialen, Elektrotechniek en elektronica, Glas, Porselein, Keramiek, Grondstoffen, Huishoudelijke artikelen, Kantoorartikelen, Kunst, Kunststoffen, Lab, Medisch, Gezondheidsbranche Machines Metaal, Staal Onderhouds- en reinigingsmiddelen, Outdoor, Sanitair Sieraden Speelgoed Technische, chemische producten/ industrie Tuinbouw Verpakkingen Voeding, Levensmiddelen.

Lidmaatschap

Wat zijn de tarieven van het lidmaatschap?

1. BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP

Dit lidmaatschap is bedoeld voor ondernemers die langer dan drie jaar als tussenpersoon (in de zin van
handelsagent, distributeur of importeur) bij de Nederlandse Kamer van Koophandel staan ingeschreven. Voor  € 395,- (excl. 21% btw) per kalenderjaar profiteert u van alle voordelen van het lidmaatschap.

2. PROEFLIDMAATSCHAP

Staat u korter dan drie jaar ingeschreven als tussenpersoon (in de zin van handelsagent, distributeur of
importeur) bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, dan komt u in aanmerking voor een proeflidmaatschap.

De contributie van het proeflidmaatschap bedraagt het eerste jaar € 210,-, het tweede jaar € 310,- en het derde jaar het geldende tarief van het normale lidmaatschap (excl. 21 % btw).

 

Hoe kan ik lid worden van het VNHI?

U kunt lid worden van het VNHI door op onze website het aanmeldformulier in te vullen. Dit kunt u vinden via deze link.

Vergeet bij uw aanmelding niet een uitreksel KVK toe te voegen. Zonder uitreksel kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Adverteren

Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van een advertentie bij het VNHI?

U kunt de advertentietarieven hier vinden. 

Hoe plaats ik een advertentie bij het VNHI?

U kunt een advertentie plaatsen bij het VNHI via één of meerdere van onze communicatiemiddelen zoals onze online VNHI-nieuwsbrief, de VNHI-website www.vnhi.nl  onze VNHI-LinkedIn profielpagina (VNHI Amsterdam) of een  Direct Mail naar alle VNHI-leden.

De advertentietekst en het beeldmateriaal dienen in hoge resolutie digitaal aangeleverd te worden via info@vnhi.nl. U ontvangt na uw aanvraag een factuur voor de te leveren diensten. Wij verzoeken u deze per omgaande te voldoen. Alleen na ontvangst van de betaling zal de advertentie geplaatst worden.

Kijk hier voor de verschillende advertentie-opties bij het VNHI.

Heeft u nog steeds vragen? Stuur dan een email naar info@vnhi.nl