Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Het VNHI, toen nog het Verbond voor Nederlandse Tussenpersonen (VNT), werd opgericht in 1911 en bestaat dus al meer dan honderd jaar. Destijds bestond het vak “handelsagent” al, maar het handelsklimaat zag er anders uit dan vandaag de dag.

Technische ontwikkelingen en globalisering hebben het voor tussenpersonen veel gemakkelijker gemaakt om internationaal zaken te doen. Waar men nu binnen een paar uur naar Zuid-Duitsland vliegt, deed men daar vroeger weken over. Handelsagenten trokken dan ook vaak met elkaar op en reisden in groepen naar landen zoals Italië en Duitsland om zaken te doen. Zij maakten gebruik van korte contracten om afspraken in vast te leggen. In 1911 kwam een advocaat op het idee om standaardcontracten op te stellen voor deze handelsagenten. Als gevolg hiervan werd de vereniging opgericht. Waar zij eerst voornamelijk actief was in de textiel en de ijzerbranche, heeft het VNHI nu leden uit alle denkbare branches.

Vandaag de dag levert het VNHI nog steeds standaardcontracten aan haar leden. Daarnaast zijn de services uitgebreid met allerlei andere voordelen. Meer informatie hierover treft u op onze pagina ”Voordelen Lidmaatschap”.