Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Wilt u zakendoen in China? Ga dan van 8 tot en met 13 april 2018 mee met de handelsmissie naar China. minister-president Mark Rutte, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven zijn hierbij aanwezig.

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, fungeert als zakelijk missieleider. Minister-president Mark Rutte ontvangt de handelsmissie in Guangzhou onder meer tijdens het Holland Trade Dinner, en de andere bewindspersonen reizen met de economische deelmissies af naar de andere steden. 

Focus op sectoren

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

  • Agri en Food & Tuinbouw en Uitgangsmaterialen – Xi’an en Guangzhou: bedrijven en kennisinstellingen die een rol kunnen spelen in de modernisering van de Chinese land- en tuinbouw als het gaat om kennis, innovatieve producten en technologieën die inspelen op de toenemende vraag naar meer kwaliteit en vergroening. Extra aandacht gaat uit naar (kas)teelttechnologie, ‘post-harvest’-technologie, ‘cold chain’-infrastructuur en duurzame mestverwerking. Bekijk het programma (pdf)
  • Life Sciences & Health – Beijing, Guangzhou en Chengdu: bedrijven en kennisinstellingen die zich richten op medische hulpmiddelen en apparaten, ziekenhuisontwerp, ziekenhuisbouw en ziekenhuisinrichting, Medisch Technologische Infrastructuur en ICT, en Gezondheidszorg Management, Training en Educatie. Hiervan uitgezonderd zijn oplossingen die van toepassing zijn op Ouderenzorg, waarvoor in mei 2018 een specifieke missie wordt georganiseerd. Bekijk het programma (pdf)
  • Logistiek en e-commerce (in het Engels) – Shanghai en Guangzhou: bedrijven die zich richten op versterking van de Chinese Zijderoute (‘Belt and Road Initiative’) en/of een rol spelen in de logistiek/e-commerce met China. Het programma richt zich met name op verladers en vervoerders/terminals, en bedrijven die zich richten op de logistieke component van e-commerce, Fresh Chain en Fast Moving Consumer Goods (air, rail, douaneafhandeling, control-tower). Bekijk het programma (pdf)
  • Smart & Green Mobility, Intelligent Traffic Systems – Guangzhou en Shanghai: technologie-gedreven bedrijven die een rol (willen) spelen in New Energy Vehicles, Smart Mobility en Intelligent Traffic Systems (ITS) (maximaal 15 bedrijven). Bekijk het programma (pdf)
  • Waste Management & Circular Economy (in het Engels) – Guangzhou en Shanghai: bedrijven en instellingen die een rol (willen) spelen in stedelijk en industrieel afvalmanagement en circulariteit. De aandacht in het programma gaat vooral uit naar stedelijk afvalmanagement waaronder e-commerce-afval (verpakkingsmateriaal). Bedrijven die zich richten op het circulair maken van productieprocessen en producten met (creatief) gebruik van afvalstromen zijn ook van harte welkom (maximaal 15 bedrijven). Bekijk het programma (pdf)

China

Het succes van de stormachtige ontwikkeling van de Chinese economie behoeft geen betoog. China, dat met 1,4 miljard mensen de grootste bevolking ter wereld heeft, heeft gedurende 30 jaar zijn economie met een gemiddelde groei van 10% per jaar zien uitdijen. In die tijd is het land opgeklommen tot de tweede economie van de wereld en is het ‘s werelds grootste handelsnatie geworden. Met het Chinese Zijderoute-initiatief (‘Belt and Road Initiative’) maakt China werk van zijn ambities om de handels- en investeringsrelaties met het hele Euraziatische continent aan te halen. Dit biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven die tijdens de economische missie verder worden onderzocht. Daarnaast sluiten de kennis en expertise van het Nederlandse bedrijfsleven goed aan bij de Chinese behoeften om te investeren in de kwaliteit van de groei en de leefomgeving in China.

Tijdens de missie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen bovenstaande sectoren en komt u uitgebreid in contact met inspirerende bedrijven die op deze markt actief zijn. U maakt tevens kennis met potentiële zakenrelaties uit China en deelt ervaringen met Nederlandse ondernemers. Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens netwerkgesprekken, seminars en/of collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar ook tijdens netwerkevents zoals een Holland Trade-dinner in aanwezigheid van de aanwezige bewindspersonen.

Economische diplomatie

Deze missie biedt u eveneens de gelegenheid om gesprekspunten en/of handelsbelemmeringen die uw bedrijf wellicht ondervindt bij de samenwerking met de lokale overheid of bedrijven via de officiële delegatie aan te kaarten tijdens gesprekken met overheidsvertegenwoordigers. De aanwezigheid van diverse bewindslieden biedt u voorts een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Tevens kunt u van de mogelijkheid gebruikmaken om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in hun bijzijn.

Tijdens deze missie wordt geen individuele matchmaking georganiseerd. Voor alle sectoren worden collectieve netwerkevents georganiseerd zoals seminars, workshops, bedrijfsbezoeken en netwerkevents. Op basis van uw bedrijfsprofiel dat u bij aanmelding invult worden relevante netwerkpartijen uitgenodigd bij de diverse events.

Deelname

De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (max. 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra deelnemer. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. Het dienstenpakket dat u hiervoor wordt geboden omvat netwerkevents, deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met de betrokken ministeries, het ambassadenetwerk in China en betrokken brancheorganisaties.

Aanmelding

De inschrijving voor deze missie sluit op dinsdag 27 februari.

Meer informatie

Voor meer informatie over de sectoren afval en circular economy, logistiek en smart mobility kunt u contact opnemen met:
Jos Hermsen
T: 088 042 10 78
E: jos.hermsen@rvo.nl

Voor de sectoren agri & tuinbouw en LS&H kunt u contact opnemen met:
Karin Schipper
T: 088 042 11 46
E: karin.schipper@rvo.nl