Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Aftrekken bedrijfskosten

Alleen de kosten die u maakt voor uw onderneming mag u aftrekken: de bedrijfskosten of zakelijke kosten. Soms mag u kosten in 1 jaar aftrekken, bijvoorbeeld huurkosten, soms moet u het spreiden over een aantal jaren , bijvoorbeeld de aanschafkosten van een auto. Kosten die u hebt gemaakt om uw onderneming op te zetten, kunt u soms aftrekken. Als u kosten hebt die zowel een zakelijk als een privé karakter hebben, mag u alleen het zakelijke deel van deze kosten aftrekken.

Btw over bedrijfskosten

Vaak kunt u de btw die u betaalt over uw bedrijfskosten aftrekken in uw btw-aangifte. Dit noemt de Belastingdienst ook wel aftrek van voorbelasting

Bedrijfsruimte

Voor uw onderneming heeft u een bedrijfsruimte, bijvoorbeeld een kantoor, een fabriek, een winkelpand of een werkplaats. Bekijk welke kosten u kunt aftrekken voor uw bedrijfsruimte.

Werkruimte in de woning

Zakelijke kosten voor uw werkruimte in uw woning kunt u meestal niet aftrekken. Gebruik de rekenhulp Werkruimte om te checken of dat ook voor uw situatie geldt.

Studiekosten

Kosten die u maakt om uw vakkennis op peil te houden, mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting als bedrijfskosten. Kosten die u maakt om nieuwe kennis op te doen, geeft u op als privé-aftrekpost. Meer informatie over studiekosten en andere scholingsuitgaven vindt u op de site van de Belastingdienst.

Bedrijfskosten kort uitgelegd

In de video 'Bedrijfskosten' ziet u waar bedrijfskosten in uw aangifte inkomstenbelasting horen:

Deze informatie is geplaatst door: Belastingdienst.