Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Internationale organisaties

Internationale organisaties besteden jaarlijks vele miljarden euro’s aan projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Daar komen aanbestedingen en opdrachten uit voort die interessant kunnen zijn voor uw bedrijf.

Hulp van RVO.nl

Een goede voorbereiding en een gedegen strategie zijn essentieel bij het zaken doen met een internationale organisatie. RVO.nl heeft verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te ondersteunen bij het verkennen van uw kansen, het opstellen van een strategie en het positioneren van uw bedrijf en producten.

Onze adviseurs kunnen u kosteloos helpen met verschillende diensten of een combinatie van diensten. Wij geven informatie en advies, bieden financierings- en subsidiemogelijkheden, en we zetten ons wereldwijde netwerk van ambassades en andere overheidsvertegenwoordigingen in voor contacten, bezoeken, missies, en belangenbehartiging. Uit het RVO.nl bedrijfsleveninstrumentarium kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van diensten als:

 • adviesgesprek over kansen en mogelijkheden voor uw onderneming;
 • beantwoording van uw vragen via e-mail, telefoon of in een informatiedossier;
 • netwerken en contacten bij internationale organisaties, zowel hoofdkantoren en in specifieke landen;
 • deelname aan evenementen met internationale organisaties in Nederland of in het buitenland (voor aankondigingen kunt zich abonneren op RVO.nl Nieuwsbrief Internationaal en/of lid worden van onze LinkedIn groep);
 • deelname aan missies;
 • beschikbaar stellen van sectorrapporten (per organisatie is een beperkt aantal focussectoren aangewezen).

Schatten wij uw kansen positief in en heeft u de ambitie om de markt van internationale organisaties te betreden? Dan kunt u ook voor een langere periode met ons afspraken maken voor ondersteuning en samenwerking. Wij bespreken graag in een maatwerkbenadering welk traject voor u het meest adequaat is en wat wij als Nederlandse overheid in verschillende fasen van dit traject voor u kunnen betekenen.

Welke organisaties?

RVO.nl helpt u met het binnenhalen van opdrachten, financiering en samenwerking. Dit doen wij voor onderstaande internationale organisaties.

Bekijk ook de mogelijkheden van de verschillende organisaties per land.

Kansrijke bedrijven

De markt van en via internationale organisaties is complex en veeleisend. Dit geldt voor het verkrijgen van opdrachten en orders, voor het verkrijgen van financiering en voor (innovatieve) partnerships (zoals publiek-private samenwerking). Bent u als onderneming al internationaal actief en wilt u in een volgende fase deze nieuwe markten aanboren? Dan kan het interessant zijn om de mogelijkheden via internationale organisaties te verkennen.

Deze markten zijn over het algemeen niet erg overzichtelijk en u moet zich de tijd gunnen om uw producten en bedrijf te positioneren. Doorzettingsvermogen en inzet gedurende een langere periode (½ tot 1½ jaar) is nodig.

Heeft u belangstelling? Dan bespreken wij graag uw ambities, eventuele business case en de rol die wij als overheid voor u kunnen vervullen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij ook nieuwe, innovatieve ondernemingen ondersteunen; hierover kunt ons ook altijd benaderen.

Actuele projecten en aanbestedingen

In een dossier op Netvibes verzamelen wij voor u actuele projecten en openbare aanbestedingen van internationale organisaties. De EBRD en de Wereldbank staan niet in dit dossier. Projecten en aanbestedingen van deze organisaties vindt u via:

Instrumenten voor ondersteuning

Onze ondersteuning kan verder nog bestaan uit het inzetten van andere instrumenten van RVO.nl en daarbuiten om uw business plan te realiseren, bijvoorbeeld:

 • Partners for International Business (PIB) - ondersteuning voor groepen bedrijven en kennisinstellingen die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden
 • DHI – subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsstudies
 • DGGF – financiering voor (mkb-)ondernemers die willen investeren in opkomende markten en ontwikkelingslanden
 • D2B – ondersteunt buitenlandse overheden om ontwikkelingsrelevante, infrastructurele projecten te ontwikkelen met oog voor de impact op mens, milieu en maatschappij
 • DRIVE – ondersteuning voor infrastructurele projecten in lage-inkomens en middeninkomenslanden
Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.