Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Prijs vermelden op een product

Biedt u producten aan consumenten te koop aan? Dan moet u de producten voorzien van een prijs in euro's (inclusief btw). In een aantal gevallen moet u ook een prijs per meeteenheid (zoals kilo, liter en meter) aangeven. U moet de prijs duidelijk en ondubbelzinnig vermelden. De prijs moet van een kleine afstand leesbaar zijn. De verkoopprijs voor artikelen die u in de etalage uitstalt, moet van buitenaf duidelijk leesbaar zijn.

Regels voor reclame en aanbiedingen

Ook in reclame-uitingen moet u rekening houden met de regels voor het aanduiden van de prijs. Als de 'normale' prijs een adviesprijs is, moet u dit duidelijk bij de prijs vermelden. Geeft u met een aanbieding korting op een eerder gehanteerde prijs? Dan moet het product ook niet langer dan 3 maanden geleden voor die prijs te koop zijn geweest.

Wanneer hoeft u geen prijs te vermelden?

In sommige gevallen en voor sommige producten bent u niet verplicht de prijs of prijs per meeteenheid te vermelden. In bijlage I en II van het Besluit Prijsaanduidingen producten vindt u een overzicht van deze vrijstellingen.

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven.