Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Uw belastingaangifte uitbesteden

Wie doet uw aangifte?

U kunt uw aangifte zelf doen. Maar als u dat niet wilt, kunt u uw aangifte door iemand anders laten doen. Bijvoorbeeld door uw boekhouder, accountant, belastingadviseur of een salarisbureau. Uw aangifte wordt dan met software gedaan, of u krijgt de gegevens voor de aangifte die u dan zelf via internet invult en verstuurt.

Uitbesteden

Als u uw aangifte uitbesteedt, is het verstandig om goede afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de manier waarop u uw administratie doet of over wie de aangifte ondertekent en verstuurt.

U hoeft uw wachtwoord en inlogcode waarmee u inlogt op belastingdienst.nl niet te geven aan degene die uw aangifte voor u gaat doen. U kunt het beste iemand machtigen met DigiD.

Machtigen met DigiD

Als u iemand anders uw aangifte laat doen, moet u die persoon machtigen. Die vult dan uw aangifte in met een softwarepakket en verstuurt die daarna naar de Belastingdienst.

U kunt ervoor kiezen om voor de ene belasting de aangiften zelf te doen en voor de andere belasting de aangiften uit te besteden.

Om iemand uw aangifte te laten doen, moet u een DigiD-machtiging regelen. Dat gaat in 3 stappen:

  • U of degene die uw aangifte voor u gaat doen, vraagt een machtiging aan via DigiD
  • U krijgt binnen 5 werkdagen een brief met een machtigingscode. Deze code geeft u aan degene die uw aangifte gaat doen. Bij het aangifte doen logt de persoon die uw aangifte doet in met zijn eigen DigiD. Daarna activeert hij de machtiging met de machtigingscode.
  • Als de machtiging is geactiveerd, krijgt u een bevestigingsbrief van DigiD. Zo kunt u controleren wie uw aangifte mag doen. Kloppen de gegevens niet? Neem dan contact op met DigiD.

Een DigiD-machtiging is geldig voor 1 aangiftejaar. Doet iemand anders ieder jaar aangifte voor u? Dan moet u die persoon ieder jaar opnieuw machtigen.

U blijft steeds zelf verantwoordelijk voor uw aangifte, ook al heeft u iemand gemachtigd.

Wie krijgt gegevens?

Als u iemand heeft gemachtigd om uw aangifte te doen, kan die persoon digitaal gegevens krijgen van de aanslagen, brieven en beslissingen van de Belastingdienst. U moet daar wel toestemming voor geven. Als u iemand machtigt, krijgt u van de Belastingdienst een brief met de vraag of u informatie van de Belastingdienst ook wilt laten sturen naar degene die aangifte voor u doet. Als u toestemming geeft, krijgt u de originele brieven. Degene die u gemachtigd heeft, krijgt de informatie digitaal.

Uw aangifte volgen

Om de status van uw aangiften te zien, gaat u naar Inloggen voor ondernemers op Belastingdienst.nl. In het overzicht met uw aangiften ziet u welke aangiften nog ingestuurd moeten worden en welke al bij de Belastingdienst binnen zijn.

Deze informatie is geplaatst door: Belastingdienst.