Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Vergunning aanvragen voor tijdelijke invoer of uitvoer

U kunt goederen van buiten de EU tijdelijk invoeren met vrijstelling van invoerheffingen. Hiervoor heeft u een vergunning tijdelijke invoer nodig van de Douane. Nadat de goederen zijn ingevoerd, mogen ze geen veranderingen ondergaan. U moet ze in dezelfde staat weer uitvoeren naar een niet-EU-land.

Veredeling goederen van buiten de EU

Voert u goederen tijdelijk in van buiten de EU om ze te bewerken of te verwerken (veredeling)? Dan heeft u een vergunning actieve veredeling nodig. Gaat u goederen uitvoeren buiten de EU om ze daar te bewerken of te verwerken? Dan heeft u een vergunning passieve veredeling nodig. U vraagt deze vergunningen aan bij de Douane.

Grensoverschrijdende vergunning

Gebruikt u in meer dan 1 EU-lidstaat 1 of meer douaneregelingen zoals tijdelijke invoer? Dan komt u in aanmerking voor een grensoverschrijdende vergunning. Het expertisecentrum grensoverschrijdende vergunningen (ECGOV) zorgt binnen de Nederlandse Douane voor de grensoverschrijdende vergunningen.

Tijdelijke uitvoer

Brengt u Uniegoederen tijdelijk buiten de EU? Om ze daarna weer binnen te brengen in het douanegebied van de EU? Dat is tijdelijke uitvoer. U moet de goederen voor tijdelijke uitvoer aangeven bij de Douane. U kunt hierbij gebruik maken van een ATA-carnet.

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven.