Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Shekary Consultancy BV

Het Verbond van Nederlandse Handelsagenten en Importeurs

Het Verbond van Nederlandse Handelsagenten en Importeurs (VNHI) is de grootste brancheorganisatie die de belangen behartigt van de Nederlandse tussenpersonen, handelsagenten, importeurs en distributeurs. Individuele handelsondernemingen en branchegroeperingen worden gebundeld tot één krachtige organisatie.

Aangesloten leden

De aangesloten leden handelen onder meer in kleding, textiel, wijn, interieur, meubels, papier, hout, gereedschappen, schoenen en diverse andere artikelen. Voor zowel startende als ervaren ondernemers, kan het VNHI van enorme betekenis zijn.

Wat doet het VNHI precies?

Meer weten over wat VNHI precies doet? Voorzitter van het VNHI: Frans Muller vertelt in onderstaand filmpje meer over het VNHI.
Klik op onderstaande afbeelding om het filmpje te bekijken.

Frans Muller

Tien redenen om lid te worden

 • Gratis agentuurcontracten in 12 talen;
 • Gratis importeurscontracten in het Nederlands en Engels;
 • Juridisch advies;
 • Gratis bedrijfs- en startersadvies;
 • In contact komen met fabrikanten die op zoek zijn naar handelsagenten en/of importeurs;
 • Vier keer per jaar het digitale ledenmagazine: Het VNHI Bulletin;
 • Netwerken met collega handelsagenten en/of importeurs;
 • Gratis deelname aan seminars en voorlichtingsbijeenkomsten;
 • Korting op verschillende producten en diensten, zoals verzekeringen, hotelovernachtingen, koeriersdiensten, etc;
 • Behartiging van uw belangen in Den Haag en Brussel.

Medewerkers

Medewerkers Nederland

VNHI-cursus “Starten als Handelsagent”; 4 november 2022 – Amsterdam

In de training “Starten als Handelsagent” worden de verschillen tussen handelsagent en importeur behandeld maar deze cursus richt zich vooral op de handelsagent. De cursus helpt je bij jouw beslissing om voor het ondernemerschap te kiezen. Bovendien is het ook de ideale gelegenheid om met andere startende ondernemers in contact te komen. De eerstvolgende cursusdatum is: vrijdagmiddag 4 november a.s.

De onderwerpen die o.a. aan bod komen tijdens deze training zijn:

 • Hoe kan ik (handels)agent worden?
 • Welke eigenschappen moet ik bezitten?
 • Hoe zit het met commissie en contracten?
 • Hoe kom ik aan agentschappen en klanten?
 • Wat zijn mijn rechten als handelsagent?

De training wordt gegeven door ervaren handelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop, advocaat. Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen.

Tijdsplanning:

 • 13.45  Ontvangst 
 • 14.00  Start Training Starten als Handelsagent
 • 15.30  Pauze
 • 15.45  Vervolg training
 • 17.00  Start netwerkborrel (onder voorbehoud)

Locatie
De cursus wordt gegeven in het pand van Van Till advocaten, een advocatenkantoor dat veelal ondernemers adviseert en in procedures bijstaat. Het kantoor heeft alle belangrijke specialismen in huis waaronder agentuur- en distributierecht en staat voor een verfrissende en laagdrempelige manier van werken, met goede kennis van zaken. Adres: De Lairessestraat 131-135  in Amsterdam.

Kosten
Voor VNHI-leden is deze cursus gratis. Voor niet-leden is de toegangsprijs €60,- ex btw per persoon. Kun je niet op 4 november a.s. dan kun je op het aanmeldingsformulier ook kiezen voor een podcastversie van deze cursus (€40,- ex btw).

Interesse? Meld je hier snel aan want vol=vol! Voor deze cursus geldt een minimum aantal van 5 cursisten tot maximaal 11 personen.                             

Online AgroFood Processing Vietnam Matchmaking – 22 september 2022

Op 22 september a.s. organiseren Dutch Business Association Vietnam (DBAV), the Association of Food Transparency (AFT) en LinkSME Vietnam (gefinancieerd door USAID), gezamenlijk een online business-matching sessie tussen Nederlandse en Vietnamese  bedrijven in de agro-en voedselverwerkingsindustrie.

Nederland is één van de toonaangevende partners van Vietnam in de EU en fungeert als een toegangspoort voor Vietnamese goederen voor de EU- markt. Een groot deel  van deze Vietnamese goederen wordt vanuit Nederland dan verder geëxporteerd naar andere Europese landen.

Verwacht wordt dat de Vietnam-EU Free Trade Agreement (EVFTA) nog betere mogelijkheden en kansen gaat bieden voor bedrijven in zowel Nederland als Vietnam ter bevordering van hun partnerschap. Vanzelfsprekend zijn andere EU-landen ook van harte welkom om deel te nemen aan de matchmaking sessies. 

Nederlandse importeurs worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen en het event geeft hen de unieke mogelijkheid om hun leveranciersnetwerk verder uit te breiden.

Bezoek de DBAV-website voor meer informatie of neem contact op met de heer Loc Nguyen, Dutch Business Association Vietnam, via support@dbav.org.vn.

Geïnteresseerd? Vul dit contactgegevensformulier in, vermeld dat u via het VNHI komt en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Momad: Internationale beurs voor mode, schoenen en accessoires:16-18 september 2022 – Madrid 

Van 16 t/m 18 september a.s. wordt  de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires gehouden op IFEMA (hal 8). Meer dan 150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken nemen deel aan deze beurs.

Tegelijkertijd vallen de beurzen Intergift, Bisutex en Madridjoya met Momad samen waar de nieuwste trends in mode, schoeisel, sieraden, horloges, decoratie, geschenken en accessoires zullen worden gepresenteerd. Uiteraard heeft u ook toegang tot deze beurzen als u Momad bezoekt. MOMAD wordt ook  digitaal gehouden via het digitale LIVE Connect-platform van 1 juli tot 30 november 2022.

Interesse? Neem voor meer informatie over gratis registreren en andere vragen contact op met Muriël Halling (IFEMA Madrid) via muriel@intraservice.nl.

Wees erbij! Kijk voor meer informatie over dit event op: https://www.ifema.es/en/momad.

Webinar: Exporting Vietnamese Agricultural Products to Dutch/European Market;13/09/2022

Nederland is een van Vietnams belangrijkste zakenpartners in de EU en fungeert als een toegangspoort voor Vietnamese goederen naar de EU-markt. Veel van deze goederen worden namelijk vanuit Nederland weer naar andere Europese landen geëxporteerd. 

Het event wordt mede georganiseerd door de USAID “Koppelingen voor het Midden- en Kleinbedrijf” (USAID LinkSME), de Dutch Business Association Vietnam (DBAV) en de Association of Food Transparency (AFT) en maakt onderdeel uit van het “Netherlands – Vietnam Agro & Food-Processing business matchmaking” event  (22 september a.s.) dat marktinformatie, -advies en -begeleiding verschaft bij het zakendoen in Nederland/Europa.

Wil je als Nederlands exporteur je netwerk uitbreiden  Dan biedt dit webinar je de uitgelezen kans om je netwerk ui te breiden en nieuwe contacten aan te gaan met Vietnamese fabrikanten die met zorg geselecteerd zijn door de handelsadviseurs van o.a. DBAV, AFT en LinksSME

Interesse? Meld je aan en kijk hier voor meer informatie over het webinar en het programma. Het begint om 10.30 -12.00 uur, Nederlandse tijd en het wordt in het Engels gegeven via het Zoom-platform. Dit webinar verschaft je bovendien meer informatie over het online Agrofood Processing  Business Matchmaking Event dat op 22 september a.s. plaatsvindt. 

 

RVO: Webinar ‘Vergroot uw exportpotentieel’- EU-handelsprogramma; 1 september 2022

Ondervindt of ondervond uw business nadelige gevolgen door de invoering van de Brexit?  Dan is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie of ondersteuning via het EU-handelsprogramma.

Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU heeft u zelf ongetwijfeld uw grenzen al verlegd. Misschien bent u handelsrelaties aangegaan in andere landen. Of bent u actiever geworden op bestaande afzetmarkten buiten het VK.

Maar weet u ook dat Nederlandse bedrijven nog voor miljarden aan exportkansen laten liggen? En dat er € 32 miljoen beschikbaar is om de exportkennis en internationale netwerken te vergroten van ondernemers als u? Want als uw bedrijf is benadeeld door Brexit, komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor ondersteuning van uw export via het EU-Handelsprogramma.

Het EU-Handelsprogramma ondersteunt bij het uitbreiden van afzetmarkten. Ondernemers krijgen via het programma toegang tot exclusieve workshops, handelsprogramma’s en activiteiten, zoals handelsmissies of beurzen. Zij kunnen kosteloos nieuwe vaardigheden leren, een handelsstrategie toetsen en sparren met deskundigen en andere ondernemers. Zo vergroten zij hun kansen om ook succesvol zaken te doen in andere landen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rvo.nl/eu-handelsprogramma.

Hoor er meer over via het webinar: “Vergroot uw exportpotentieel’ op donderdag 1 september om 11:00 uur en ontdek:

 • Hoe u via het EU-Handelsprogramma gratis ondersteuning kunt krijgen bij het ontwikkelen van uw internationale afzetmarkten.
 • Tips en adviezen over het vergroten van uw exportkennis en -vaardigheden.
 • Het aanbod van trainingen en webinars waar u nu al gebruik van kunt maken en de activiteiten die vanaf het najaar beschikbaar komen.  

Meer informatie
Heeft u vragen over het EU-Handelsprogramma of over internationaal ondernemen? Bel dan met Klantcontact Internationaal via 088 042 42 42 (keuze 3-3) of stuur een e-mail naar klantcontact@rvo.nl.

Hoe aanmelden?

Ga naar de website van RVO en meld u gratis aan. U krijgt dan een bevestiging met de link naar het webinar. Uw deelname is gratis.

Meer weten?

Mocht u vooraf al vragen hebben over het programma, neem dan contact op met adviseur Jantien Rutte van Netherlands Enterprise Agency (RVO.nl) via mailto:jrutte@cbi.eu .

We zien u graag online op 1 september a.s.!

Webinar: EU-handelsprogramma: “succesvol uw grenzen verleggen na Brexit”

Ondervindt of ondervond uw business nadelige gevolgen door de invoering van de Brexit?  Dan is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie of ondersteuning via het EU-handelsprogramma.

Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU heeft u zelf ongetwijfeld uw grenzen al verlegd. Misschien bent u handelsrelaties aangegaan in andere landen. Of bent u actiever geworden op bestaande afzetmarkten buiten het VK.

Maar weet u ook dat Nederlandse bedrijven nog voor miljarden aan exportkansen laten liggen? En dat er € 32 miljoen beschikbaar is om de exportkennis en internationale netwerken te vergroten van ondernemers als u? Want als uw bedrijf is benadeeld door Brexit, komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor ondersteuning van uw export via het EU-Handelsprogramma.

Hoor er alles over tijdens het webinar ‘Het EU-Handelsprogramma: succesvol uw grenzen verleggen na Brexit’ op donderdag 30 juni van 15.00-16.00 uur.

Waarom meedoen aan het webinar?

 • Waar laat u nog exportkansen onbenut? Ontdek in welke landen het exportpotentieel in uw sector ligt tijdens de presentatie van Alexander Boisseau van onderzoeksbureau Ecorys. Alexander deelt actuele inzichten uit het onderzoek ‘Identifying market opportunities for Brexit-affected sectors’.
 • Hoe kunt u met deze inzichten uw exportpotentieel beter benutten? Marijn Leijten (programmamanager) van RVO vertelt wat er allemaal mogelijk is als u meedoet aan het EU-Handelsprogramma. Dit programma is vraag-gestuurd, dus het wordt ingericht voor én met u om een boost te geven aan uw internationale ambities.
 • Ontdek ook wat er nu al voor u klaarstaat en waar u direct na toelating tot het programma aan kunt deelnemen. De eerste activiteiten gaan binnenkort van start. Zo kunt u deze zomer al kosteloos gebruikmaken van 3 e-learningmodules en deelname aan 1 summer course.

Hoe aanmelden?

Ga naar de website van RVO en meld u gratis aan. U krijgt dan een bevestiging met de link naar het webinar. Uw deelname is gratis.

Meer weten?

Mocht u vooraf al vragen hebben over het programma, neem dan contact op met adviseur Jantien Rutte van Netherlands Enterprise Agency (RVO.nl) via mailto:jrutte@cbi.eu .

We zien u graag online op 30 juni a.s.!

NVKT/VNHI-netwerkborrel; 29 juni 2022 – Lijnden

Op woensdagmiddag 29 juni a.s. vindt van 17.00-18.00 uur de NVKT/VNHI-netwerkborrel plaats in Lijnden. Kom ook en ontmoet je collega-handelsagenten/-importeurs!

Bestuurslid Rob Schalker van het bekende mannenmodemerk “A Fish named Fred” leidt je bij interesse graag even rond in zijn nieuwe kantoorpand/showroom.

Wees erbij en meld je via deze link alvast aan!

VNHI – Algemene Ledenvergadering (online) – vrijdag 10 juni 2022

Op vrijdagmiddag 10 juni a.s. van 15.00-16.00 uur vindt er weer een VNHI- Algemene Ledenvergadering plaats, ditmaal via videoconferentie. Geef u via dit aanmeldingsformulier alvast op voor deze online ledenvergadering. 

U bent van harte welkom!

FWE Business Speeddating Event; 8 juni 2022- Den Haag

Van 7 t/m 9 juni a.s. vindt het Forum for Women Entrepreneurs in Den Haag plaats. Ontmoet op woensdagmiddag  8 juni a.s. van 14.00- 16.30 uur tijdens het Speeddating Event in de Malietoren in Den Haag meer dan 30 zakenvrouwen uit Mexico uit verschillende sectoren die op zoek zijn naar handelsagenten, importeurs en/of distributeurs (m/v) voor de export van hun producten en diensten.

De deelneemsters komen uit de volgende sectoren:

 • Agribusiness & Mezcal (alc. drank)
 • International Trading
 • Marketing & Project Management
 • Technology & Construction
 • Tourism & Events
 • Health & Education

Op de middag van het Business Speed Dating evenement zijn er ook twee sprekers, Lowina Broens van RVO Nederland, zij is actief als Business Coach tussen RVO en Mexico, en Alessandra Dessof van Invest International NL.

Interesse? Bekijk het programma voor deze ontmoetingsdag op 8 juni a.s. en registreer je vóór 2 juni a.s. voor het Business Speeddating Event!

Medewerkers Iran