Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Shekary Consultancy BV

Het Verbond van Nederlandse Handelsagenten en Importeurs

Het Verbond van Nederlandse Handelsagenten en Importeurs (VNHI) is de grootste brancheorganisatie die de belangen behartigt van de Nederlandse tussenpersonen, handelsagenten, importeurs en distributeurs. Individuele handelsondernemingen en branchegroeperingen worden gebundeld tot één krachtige organisatie.

Aangesloten leden

De aangesloten leden handelen onder meer in kleding, textiel, wijn, interieur, meubels, papier, hout, gereedschappen, schoenen en diverse andere artikelen. Voor zowel startende als ervaren ondernemers, kan het VNHI van enorme betekenis zijn.

Wat doet het VNHI precies?

Meer weten over wat VNHI precies doet? Voorzitter van het VNHI: Frans Muller vertelt in onderstaand filmpje meer over het VNHI.
Klik op onderstaande afbeelding om het filmpje te bekijken.

Frans Muller

Tien redenen om lid te worden

 • Gratis agentuurcontracten in 12 talen;
 • Gratis importeurscontracten in het Nederlands en Engels;
 • Juridisch advies;
 • Gratis bedrijfs- en startersadvies;
 • In contact komen met fabrikanten die op zoek zijn naar handelsagenten en/of importeurs;
 • Vier keer per jaar het digitale ledenmagazine: Het VNHI Bulletin;
 • Netwerken met collega handelsagenten en/of importeurs;
 • Gratis deelname aan seminars en voorlichtingsbijeenkomsten;
 • Korting op verschillende producten en diensten, zoals verzekeringen, hotelovernachtingen, koeriersdiensten, etc;
 • Behartiging van uw belangen in Den Haag en Brussel.

Medewerkers

Medewerkers Nederland

Bijeenkomst Bedrijfsovername/-overdracht: oktober 2022- Amsterdam

In  oktober 2022 organiseert het VNHI en de NVKT samen met organisatie BOBB de themabijeenkomst bedrijfsovername/-overdracht over wat er allemaal komt kijken als u een bedrijf wilt overnemen of juist wilt overdragen. Waar moet u allemaal aan denken om goed voorbereid uw bedrijf “verkoop klaar” te maken of waar moet u juist opletten bij het overnemen van een bedrijf?

Wees erbij! Meld u hier alvast aan voor deze bijeenkomst in oktober 2022.  Locatie: De Lairessestraat 131-135 in Amsterdam. Het definitieve programma volgt zo spoedig mogelijk.

Momad: Internationale beurs voor mode, schoenen en accessoires:16-18 september 2022 – Madrid 

Van 16 t/m 18 september a.s. wordt  de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires gehouden op IFEMA (hal 8). Meer dan 150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken nemen deel aan deze beurs.

Tegelijkertijd vallen de beurzen Intergift, Bisutex en Madridjoya met Momad samen waar de nieuwste trends in mode, schoeisel, sieraden, horloges, decoratie, geschenken en accessoires zullen worden gepresenteerd. Uiteraard heeft u ook toegang tot deze beurzen als u Momad bezoekt. MOMAD wordt ook  digitaal gehouden via het digitale LIVE Connect-platform van 1 juli tot 30 november 2022.

Interesse? Neem voor meer informatie over gratis registreren en andere vragen contact op met Muriël Halling (IFEMA Madrid) via muriel@intraservice.nl.

Wees erbij! Kijk voor meer informatie over dit event op: https://www.ifema.es/en/momad.

NVKT/VNHI-netwerkborrel; 29 juni 2022 – Lijnden

Op woensdagmiddag 29 juni a.s. vindt van 17.00-18.00 uur de NVKT/VNHI-netwerkborrel plaats in Lijnden. Kom ook en ontmoet je collega-handelsagenten/-importeurs!

Bestuurslid Rob Schalker van het bekende mannenmodemerk “A Fish named Fred” leidt je bij interesse graag even rond in zijn nieuwe kantoorpand/showroom.

Wees erbij en meld je via deze link alvast aan!

VNHI – Algemene Ledenvergadering (online) – vrijdag 10 juni 2022

Op vrijdagmiddag 10 juni a.s. van 15.00-16.00 uur vindt er weer een VNHI- Algemene Ledenvergadering plaats, ditmaal via videoconferentie. Geef u via dit aanmeldingsformulier alvast op voor deze online ledenvergadering. 

U bent van harte welkom!

FWE Business Speeddating Event; 8 juni 2022- Den Haag

Van 7 t/m 9 juni a.s. vindt het Forum for Women Entrepreneurs in Den Haag plaats. Ontmoet op woensdagmiddag  8 juni a.s. van 14.00- 16.30 uur tijdens het Speeddating Event in de Malietoren in Den Haag meer dan 30 zakenvrouwen uit Mexico uit verschillende sectoren die op zoek zijn naar handelsagenten, importeurs en/of distributeurs (m/v) voor de export van hun producten en diensten.

De deelneemsters komen uit de volgende sectoren:

 • Agribusiness & Mezcal (alc. drank)
 • International Trading
 • Marketing & Project Management
 • Technology & Construction
 • Tourism & Events
 • Health & Education

Op de middag van het Business Speed Dating evenement zijn er ook twee sprekers, Lowina Broens van RVO Nederland, zij is actief als Business Coach tussen RVO en Mexico, en Alessandra Dessof van Invest International NL.

Interesse? Bekijk het programma voor deze ontmoetingsdag op 8 juni a.s. en registreer je vóór 2 juni a.s. voor het Business Speeddating Event!

Event ‘Zakendoen in Mexico’: 2 juni 2022; Malietoren – Den Haag

Op 2 juni a.s. organiseren de Nederlandse Ambassade in Mexico en Holland House Mexico de kennis- en ontmoetingsdag ‘Zakendoen in Mexico’ in de Malietoren in Den Haag met als doel Nederlandse ondernemers te informeren en enthousiasmeren om zaken te doen in Mexico.

Mexico is een aantrekkelijke zakenbestemming gezien o.a. de strategische geografische ligging, het vrijhandelsakkoord USMCA en de handelsbetrekkingen met de Verenigde Staten. Bovendien heeft Mexico een solide infrastructuur en goed opgeleide en betaalbare arbeidskrachten.

Mexico is voor Nederlandse bedrijven vaak aantrekkelijk als nearshoring land om productie en services voor de VS en Canada naar te verplaatsen. Maar de Mexicaanse markt biedt ook goede groeikansen. Sectoren als agribusiness van horticultuur tot food, offshore energie, automotive en de maakindustrie, en in groeiende mate e-commerce en tech vormen kansrijke perspectieven voor  Nederlandse ondernemers.

Ontdek welke kansen Mexico uw bedrijf kan bieden! Meld u gratis aan en/of kijk voor meer informatie op:  www.hollandhousemexico.com. Of neem contact op met Carin Verbree, Manager Holland House Mexico, mailto:cv@hollandhousemexico.com.

VNHI- Cursus Starten als Handelsagent – 20 mei 2022

In de training “Starten als Handelsagent” worden de verschillen tussen handelsagent en importeur behandeld maar deze cursus richt zich vooral op de handelsagent. De cursus helpt je bij jouw beslissing om voor het ondernemerschap te kiezen. Bovendien is het ook de ideale gelegenheid om met andere startende ondernemers in contact te komen. 

De onderwerpen die o.a. aan bod komen op deze middag zijn:

 • Hoe kan ik (handels)agent worden?
 • Welke eigenschappen moet ik bezitten?
 • Hoe zit het met commissie en contracten?
 • Hoe kom ik aan agentschappen en klanten?
 • Wat zijn mijn rechten als handelsagent?

De training wordt gegeven door ervaren handelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop, advocaat. Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen.

Programma:

 • 13.45  Ontvangst 
 • 14.00  Start Training Starten als Handelsagent
 • 15.30  Pauze
 • 15.45  Vervolg training
 • 17.00  Start netwerkborrel (onder voorbehoud)

Locatie
De cursus wordt gegeven in het pand van Van Till advocaten, een advocatenkantoor dat veelal ondernemers adviseert en in procedures bijstaat. Het kantoor heeft alle belangrijke specialismen in huis waaronder agentuur- en distributierecht en staat voor een verfrissende en laagdrempelige manier van werken, met goede kennis van zaken. Adres: De Lairessestraat 131-135  in Amsterdam.

Kosten
Voor VNHI-leden is deze cursus gratis. Voor niet-leden is de toegangsprijs €60,- ex btw per persoon. Kun je niet op 20 mei a.s. dan kun je op het aanmeldingsformulier ook kiezen voor een podcastversie van deze cursus (€40,- ex btw).

Interesse? Meld je dus hier snel aan want vol=vol! 

Momad:Textiel, Schoenen en Accessoires Beurs; 4-6 februari- Madrid

Van 4 t/m 6 februari a.s. organiseert IFEMA (hal 8) de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires. Meer dan 150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken nemen deel aan deze beurs.

Tegelijkertijd zal het gezamenlijke digitale platform LIVE CONNECT plaatsvinden om een nieuwe vergader- en bedrijfsruimte voor deze lifestylesector te genereren, die toegankelijk is via een ingang tot MOMAD.

Voor alle bezoekers en exposanten gelden de speciale Covid-19 gezondheidsprotocollen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.ifema.es/en/sanitary-measures-security-for-events

Registreer u nu via deze link!

Meer informatie?  Neem voor meer informatie over gratis registreren, Live Connect en de geldende Corona-veiligheidsmaatregelen contact op met Muriël Halling (IFEMA Madrid) via muriel@intraservice.nl.

Wees erbij! Kijk voor meer informatie over dit event op: https://www.ifema.es/en/momad.

PLMA- World Of Private Label: 14-15 december- Amsterdam

Al meer dan 30 jaar brengt PLMA  retailers, groothandelaren en andere huismerkprofessionals samen met fabrikanten ter ondersteuning in het vinden van nieuwe producten, het leggen van contacten en het ontdekken van nieuwe ideeën om zodoende hun private label te helpen ontwikkelen en tot een succes te maken.

Op 14 en 15 december a.s. exposeren zo’n 2.000 bedrijven uit Europa en daarbuiten tijdens dit evenement in de RAI Amsterdam.  Denk hierbij aan producten in de foodsector, maar ook  branches in non-food zoals b.v. de sectoren gezondheid, verzorging, huishoud en keuken, auto en tuin zijn ruimschoots aanwezig.

De beursvloer is verdeeld in een food en non-foodgedeelte om het voor bezoekers overzichtelijk te maken. Vergeet  tijdens uw bezoek niet Tsjechische paviljoen van onze partner CzechTrade te bezoeken. Zij staan met vertegenwoordigers van meerdere Tsjechische bedrijven met verschillende stands op de PLMA-beurs, zie hier de plattegrond

Wees erbij! Kijk voor meer informatie op: https://www.plmainternational.com/trade-show/seminars en https://www.rai.nl/agenda/plma-world-of-private-label/

Medewerkers Iran