Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Beste lezer, 

Denk je erover om handelsagent te worden? Of ben je al een poosje agent maar mis je goede informatie over je positie? Maak dan gebruik van onze cursus ‘Starten als handelsagent’. Gratis voor leden! Deze cursus wordt door startende handelsagenten doorgaans als zeer waardevol ervaren. In dit bericht geven wij je graag meer informatie. 

Docenten

mr. Paul Holtrop (Van Till advocaten) 

Paul Holtrop (1964) is sinds 1999 Algemeen Secretaris van het VNHI.  In het dagelijks leven is hij partner bij Van Till advocaten. Paul adviseert sinds jaar en dag onze leden op het gebied van onder andere agentuurrecht,  distributierecht  en  ondernemingsrecht. Hij staat in de branche bekend als een specialist met kennis van zaken. Ook adviseert hij ondernemers bij tal van contracten met buitenlandse fabrikanten. Tijdens de cursus leert Paul je meer over de juridische haken en ogen van het vak, van inschrijving tot klantenvergoeding.  

Mark Dercksen (Moelven Nederland B.V.) 

Mark Dercksen (1969) is sinds 2009 bestuurslid van het VNHI en vanaf 2016 is hij penningmeester van het VNHI. Mark presenteert samen met secretaris Paul Holtrop enkele keren per jaar de training ‘Starten als Handelsagent’. Mark vindt het fantastisch om te zien dat er zoveel mensen enthousiast en geïnteresseerd zijn in het vak Handelsagent. Tijdens de cursus deelt hij zijn waardevolle praktijkervaring. 

Programma live-versie

14:00 Ontvangst met koffie en thee bij Van Till advocaten
14:15 Start cursus, met gelegenheid tot stellen van vragen
17:00 Einde cursus, gezellige nazit, uitwisselen ervaringen

De cursus bestaat uit een gedeelte met relevante juridische informatie en een gedeelte met tips and tricks uit de praktijk. Onder andere de volgende vragen worden beantwoord: 

  • Hoe kan ik handelsagent worden?
  • Welke eigenschappen moet ik bezitten?
  • Hoe zit het met commissie en contracten?
  • Hoe kom ik aan vertegenwoordigingen en klanten?
  • Wat zijn mijn  rechten als handelsagent? 
  • Wat moet ik wel en wat juist niet doen in mijn relatie met mijn leverancier/fabrikant?
     

Locatie 

De cursus ‘Starten als Handelsagent’ wordt gehouden bij Van Till advocaten. Van Till advocaten is een advocatenkantoor dat veel ondernemers adviseert en in procedures bijstaat. Het kantoor heeft alle belangrijke specialismen in huis, waaronder agentuur- en distributierecht. Zij staat voor een verfrissende en laagdrempelige manier van werken, met grote kennis van zaken. 

Klik hier voor een routebeschrijving. Er is in dit deel van Amsterdam sprake van betaald parkeren. 

Podcastversie

Er is ook een podcastversie van de cursus gemaakt. De complete inhoud van de cursus kun je via de podcast thuis of onderweg beluisteren. Via e-mail kun je overgebleven vragen stellen aan de docenten.

Kosten

Wij brengen niet-leden €50,- (excl. BTW) in rekening voor deelname of voor een downloadlink van de podcastversie. Deelname voor leden is gratis. Word je binnen een maand na de cursus lid van het VNHI? Dan brengen we het bedrag van de cursus in mindering op je contributie. Zo wordt lid worden nog voordeliger!

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de cursus, live of in podcast.

Contact

Vragen over de cursus ‘Starten als handelsagent’? Neem contact met ons op. Wij staan je graag te woord.