Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Een naam en een oud adres in Denemarken, meer had CRDT Credit & Finance niet nodig om een Noorse particulier op te sporen die een onbetaalde factuur had bij een klant van CRDT.

 

De succesvolle speurtocht waardoor de klant uiteindelijk zijn geld kreeg is een voorbeeld van het werk dat credit- en financespecialist CRDT doet voor haar opdrachtgevers. ‘Twintig dagen later stond het geld op onze rekening, met rente’, vertelt de betrokken klant tevreden op de site van CRDT.

Kredietwaardigheid

CRDT houdt zich bezig met business intelligence (informatie over kredietwaardigheid van bedrijven), creditmanagement (incasso, debiteurenbeheer en mediation) en finance en insurance  (kredietverzekering en het verschaffen van werkkapitaal).

CRDT is een label van Branche Creditmanagement BV, bij VNHI-leden wellicht bekend als Modint Credit & Finance (MCF). Een aantal jaren geleden is dit bedrijfsonderdeel vanuit Modint, de leveranciersorganisatie van Mode, Tapijt en Textiel, verzelfstandigd via een management buy-out. Het is nu onderdeel van CRDT.

Het label MCF heeft leveranciers binnen de Europese Unie van mode en textiel nog steeds als belangrijkste doelgroep, maar groeit ook door in aanverwante sectoren zoals schoenen en sport.

Internationaal netwerk

‘Onze aanpak is succesvol’, vertelt Frans van der Hoorn, algemeen directeur van Modint Credit. ‘Daarom hebben we onze dienstverlening uitgebreid met het label CRDT. Onder deze naam richten wij ons op andere sectoren dan de mode. Denk aan food, handel, techniek, zakelijke dienstverlening en dergelijke. We werken internationaal en hebben kantoren in Nederland en Duitsland met een eigen GmbH. We servicen zo’n 500 klanten in voornamelijk de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Italië.’

Jeroen Leijser, Frans van der Hoorn en Charrel van den Bovenkamp leiden CRDT

Sinds begin 2018 is het kantoor vanuit Zeist verhuisd naar Arnhem, dé modestad van Nederland en ook gateway naar Duitsland. ‘We zitten hier op industriepark Kleefse Waard. Clean-tech, duurzaamheid en de circulaire economie, samen met creativiteit en innovatie staan hier centraal’, vertelt Van der Hoorn. ‘In de jaren zestig werd op dit bedrijventerrein nog kunstzijde gemaakt. Nu zijn er grote namen gevestigd als Teijin (aramidevezels) en Low & Bonar (tapijt). We zijn back to the roots! De mode-industrie heeft niet de beste naam op het gebied van duurzaamheid. Met deze vestigingslocatie willen wij een duurzaam statement maken. Zoals we dat ook doen met ons creditmanagement.’

Samenwerking

CRDT zoekt samenwerking met andere brancheorganisaties. In Arnhem ging zij een partnerschap aan met de Turkse Ondernemers Vereniging (TOV), in Duitsland met het Hauptverband Deutsche Schuh-Industrie (HDS) en in Denemarken met Dansk Mode & Textil en Sportsbranchen.dk Daarnaast lopen er programma’s in België en Oostenrijk.

Frans van den Hoorn: ‘Onze internationale samenwerking is niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat veel buitenlandse leveranciers op de Nederlandse markt actief zijn. Wij zijn soms een proeftuin binnen EU voor retail-concepten, met de bijbehorende risico’s. Denk aan de aanhoudende faillissementen in ons winkellandschap, waar veelal buitenlandse leveranciers bij betrokken zijn. Tegenover menig curator hebben we succesvol eigendomsrechten weten te verdedigen dan wel gelden binnengehaald op basis van onze ervaring en expertise bij insolventies. Maar natuurlijk is preventie beter, met goede levering- en betalingsvoorwaarden of risicodekking. Daar kunnen agenten vaak toegevoegde waarde bieden voor hun opdrachtgevers. Maar ook importeurs helpen we graag aan voldoende saldo op hun rekening.’   

Belangstelling voor het aanbod van CRDT? Hieronder meer info: