Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Wacht! Zeg niet meteen: dat is logisch. Want in veel kantoren wordt geld in de prullenbak gegooid. Wie gooit het erin? De ondernemer zelf. Niet bewust hopelijk, maar toch. En niet letterlijk, maar wel met hetzelfde effect. Veel ondernemers verliezen onnodig geld. Het goede nieuws: met weinig moeite is het te vermijden en wij helpen je daarbij.

Lampen die branden in een ruimte waar niemand is. Verwarming die aan blijft staan als iedereen al naar huis is. Besparen op energie is in een kantoorsituatie op zich eenvoudig. Vraag iedereen het licht uit te doen of de verwarming omlaag te draaien. Dat moet je wel lang volhouden, want altijd vergeet wel iemand het… Aanwezigheidssensoren of tijdklokken werken natuurlijk veel beter. En als gewone TL-balken dan vervangen zijn door led-verlichting en wanden geïsoleerd zijn, bespaar je nog eens dubbel. Het zijn open deuren, iedereen wéét het, maar handel je er ook naar?  

Geen tijd

Ondernemers willen best. Om het geld of omdat duurzaamheid bij deze tijd hoort. Als je bedrijf jaarlijks meer gebruikt dan 50.000 kWh elektra of 25.000 m3 gas, ben je er zelfs wettelijk toe verplicht. De Wet Milieubeheer legt je uit welke energiebesparende maatregelen je moet nemen en verplicht je dit te melden en uit te voeren. De praktijk is echter weerbarstiger. Het dagelijks werk gaat voor. De ondernemer heeft geen tijd (en geen zin misschien) zich erin te verdiepen. En de meesten hebben een andere hobby dan wet- en regelgeving.

Bovendien vergen grootschalige maatregelen een forse investering. Je verdient die op den duur wel terug, maar je moet nú het geld ophoesten. Soms zijn er subsidiemogelijkheden, maar zoek dat maar eens uit. En dan nog: wat is wijs en wat is een goed moment?

Gemakkelijk

Vermijden dat er geld in de prullenbak belandt. Dat wil iedereen. Als het maar gemakkelijk kan, want op een duur advies zit je niet te wachten. MKB Nederland helpt je met een eenvoudig hulpmiddel, het ‘Milieubeheer Programma’. Gemaakt voor de ondernemer: begrijpelijk, overzichtelijk en direct bruikbaar.

Het programma maakt in één oogopslag duidelijk:

  • Wat je verplicht bent te doen
  • Wat je vrijwillig kunt doen
  • Wat het beste moment is
  • Welke mogelijkheden er zijn
  • Welke kosten je kunt besparen

Met het programma maak je gemakkelijk een keuze, weet je wat het gaat kosten en kun je snel aan de gang.
Het programma is beschikbaar in de vorm van een abonnement waarvoor je maandelijks een bescheiden bedrag betaalt, afhankelijk van de omvang van je bedrijf. Die kosten heb je er zo uit. Het VNHI geeft hun leden ook nog eens 50% korting op dat bedrag omdat ze het bedrijven gemakkelijk willen maken energie én kosten te besparen. Bekijk hier wat het je kost.  

VOORBEELD: TL-verlichting.
Met led-verlichting bespaar je energie en dus ook kosten. Ga je binnenkort verbouwen? Dan kun je een energieadviseur een nieuw verlichtingsplan laten uitwerken. Als dat niet aan de orde is, kun je de armaturen en lampen laten vervangen. Maar nog simpeler is alleen het vervangen van de TL-buizen door ledlampen die passen in de armaturen. Een onderhoudsbedrijf heeft het zo gedaan. Het kan nog goedkoper. Vervang zelf de lampen. Ben je een uurtje bezig, dan is dat uurtje snel terugverdiend.
In het ‘Milieubeheer Programma’ staan die mogelijkheden naast elkaar. Met de kosten. Met een advies. Met de mogelijkheid voor een to-do-lijst om je te herinneren. Met adressen als je het wil laten uitvoeren.

NOG EEN VOORBEELD: Verwarmen
Hoe warm moet het zijn op kantoor en hoe zorg je dat het aangenaam opwarmt? Dat hangt af van het verschil tussen buiten en binnen. Een energiebesparende maatregel is aanpassing van de aanvoertemperatuur van het cv-water aan de buitentemperatuur. Kan je systeem dat niet? Dan is het logisch hierop te letten als je gaat vervangen. Dat hoeft niet meteen. Kies een logisch moment, bijvoorbeeld als de verwarmingsinstallatie aan vervanging toe is. Met het Milieubeheer Programma leg je dat vast en word je er automatisch aan herinnerd om de aanpassing van de aanvoertemperatuur niet te vergeten.  Zo krijg je direct zicht op prioritering, uitgaven en besparingen.

Besteed even tijd aan energiebesparing. Het Milieubeheer Programma helpt je daarbij, zonder dat het veel tijd en moeite kost. Haal het geld uit de prullenbakken van je kantoor. Je kunt het op een andere manier veel beter gebruiken.

Bron artikel: Watt je moet weten.nl