Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Profiteer van scherpe tarieven zonder transactiekosten via het StoneX-betalingsplatform. Bespaar via het VNHI op uw internationaal betalingsproces door gebruik te maken van het  gebruiksvriendelijke StoneX online betalingsplatform dat u op een veilige wijze toegang biedt tot real-time bied – en laat prijzen in meer dan 150 verschillende valuta. Geen fees, commissies of andere kosten worden toegepast op alle transacties die gedaan worden via Stonex.

Voor dit beveiligde betalingsplatform is geen software nodig, alleen een webadres, zodat u overal toegang heeft met alleen een internetverbinding. Daarnaast kan het systeem gebruikt worden voor het maken van diverse analytische rapporten.

De voordelen op een rijtje:

  • Gebruiksvriendelijk online betalingsplatform;
  • Real-time “bied- en laatprijzen” in meer dan 150 valuta;
  • Geen fees, commissies of andere kosten bij transactie;
  • SWIFT-bevestiging van de levering zowel in lokale als begunstigde valuta (op verzoek);
  • Directe relatie met lokale banken in Europa, Afrika, Azië en Latijns –Amerika voor meest voordelige koers;
  • Concurrende prijzen;
  • Controle over de gelden;
  • Transparantie.

Stonex heeft een directe relatie met lokale banken in Europa, Afrika, Azië en Latijns -Amerika om te allen tijde de beste koers aan te bieden en de betalingen uit te voeren op de juiste valutadatum. Hierdoor vallen tussenschakels uit de keten weg  zodat klanten lagere kosten hebben en het zorgt er bovendien voor dat de foutgevoeligheid een stuk minder groot is. 

Hoe werk het?

Wanneer uw organisatie een betaling heeft, kan Stonex concurrerende bied, – laatprijzen aanbieden in de relevante lokale valutaeenheid op basis van minimaal drie banken uit het relevante land op moment van verzoek. In essentie gaan deze drie banken tegen elkaar concurreren om de “harde valuta” van uw organisatie binnen te halen (bv. EUR, USD). Zo hoeft er minder geld te worden over gemaakt dan normaal het geval zou zijn.

Bovendien heeft u als klant altijd de optie een prijs te accepteren of af te wijzen. De klant is in zekere zin de enige beslisser met betrekking tot wat een “reële waarde” is.

Doordat de prijs in lokale valuta van het land waar de gelden heen worden gestuurd, wordt gegeven gecombineerd met een contractueel bindende “valuta datum” (twee werkdagen maximaal, vanaf de uitvoering) voor elke transactie, bereikt het exacte bedrag de begunstigde partij wat zorgt voo duidelijkheid en transparantie voordat de klant zich aan de transactie verbindt.

  • Voorbeeld van een transactie naar Nigeria:

Hoeveelheid: EUR 25.000

Indicatief tarief op 6/25/2022: 1 EUR =NGN 492.96

EUR 25.000,00 x 492.96 = 1,232,4000

De begunstigde ontvangt binnen maximaal twee werkdagen het exacte bedrag van de klant NGN 1,232,4000.

De klant vergoedt Stonex voor het bedrag van EUR 25.000 op hun EUR rekening op de valutadatum (D + 2 werkdagen dus pas op de datum van de uitvoering van transacties als de gelden in het betreffende land al ontvangen zijn.

Meer weten ? Neem voor meer informatie contact op met Jerome de Graaf: Jerome.deGraaf@StoneX.com

Registreer je gratis op www.stonex.com en vermeld bij de rubriek “referenties” het VNHI. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het registratieproces:

 

 StoneX Global Payments is onderdeel van het aan de NasDaq genoteerd StoneX Financial met een market-cap van rond de 1.5 miljard. Global Payments houdt zich bezig met het doen van x-border betalingen waarbij zij zich onderscheiden met hun eigen corresponderende bankennetwerk van ruim 400 banken.