Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Fabrikant van huishoudelijke artikelen Brabantia, ingenieursbureau Witteveen+Bos en logistiek dienstverlener Samskip Van Dieren Multimodal: alledrie zijn ze actief in Letland. Op een seminar, georganiseerd door het investerings- en exportagentschap van Letland vertellen ze over hun ervaringen.

Persoonlijke ervaringen

Het is een unieke kans om van drie ondernemers persoonlijke ervaringen te horen over zakendoen in Letland. Brabantia opende onder leiding van Marcel van de Velde in 2008 een fabriek in het land. Henk van Dieren is er sinds de jaren negentig al actief. Witteveen+Bos nam in 2002 een ingenieursbureau over dat zich in 1997 vestigde in Letland. Egbert Teunissen vertelt erover.

Het seminar wordt geopend door de Letse ambassadeur Ilze Ruse, de leiding is in handen van honorair consul Katarina Hartgers. 

Behalve de verhalen van de ondernemers kunnen deelnemers ook luisteren naar Alise Pīka, hoofd van het investerings- en exportagentschap van Letland in Nederland. Zij informeert over investeerders die actief zijn in Letland en over kansen voor Nederlandse ondernemers. Ook schetst ze het huidige zakenklimaat in het land.

Doelgroep

‘Onze doelgroep voor het seminar zijn producenten uit diverse sectoren, in het bijzonder uit de verpakkingsindustrie, textielbranche, machinebouw, metaalbewerking, elektronica en logistiek’, vertelt Alise Pīka. ‘Maar ook advocatenkantoren, consultants en andere instanties die te maken hebben met klanten die internationaal zaken doen of dat overwegen zijn welkom’.

Het seminar is in Utrecht, aanvang 14.00 uur, de toegang is gratis, wie erbij wil zijn wordt wel verzocht zich aan te melden