Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Als je klant een flinke bestelling bij je doet, ben je blij. Maar wat als ‘ie niet betaalt? Voor dat geval kun je maar beter een betrouwbare partner hebben die dat risico voor je verzekert.

Rob Schalker, succesvol ondernemer met zijn eigen modelabel A Fish Named Fred, is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Kleding- en Textielagenten. De NVKT is een van de dochterverenigingen van het VNHI. Schalkers bedrijf groeit, en daarom ging hij onlangs op zoek naar een aantrekkelijke partij om zijn orders bij te verzekeren.

Gunstige tarieven

Die vond hij in VNHI-partner Modint Credit & Finance. ‘Ik kwam in contact met Modint tijdens een netwerkbijeenkomst van het VNHI’, vertelt Schalker. ‘Op dat moment zat ik bij een andere kredietverzekeraar, maar die wilde niet echt inspelen op onze groei, we kwamen er niet uit met de tarieven die zij hanteerden. Modint wilde wel met ons meedenken, en ze hebben gunstige tarieven’.

‘Aan groei zit risico’

Voor Schalker gaat Modint nu het hele creditmanagement verzorgen. ‘Belangrijk voor ons’, zegt Schalker. ‘Wij willen groeien, maar daar zitten ook risico’s aan. Als ik een nieuwe klant in Nederland heb is het voor mij al moeilijk te zien hoe het bij die klant ervoor staat. Laat staan als het een klant is in bijvoorbeeld Tsjechië. Bovendien geldt voor ons dat er zo een half jaar zit tussen bestelling en levering. Wij willen dus graag weten of de klant kan betalen, of dat risico verzekeren. Modint verzekert voor honderden andere bedrijven in de mode de transacties, zij weten veel meer. Daar betaal ik een premie voor, en zij verzekeren de levering die ik doe.’

Bestellingen verzekeren

Modint Credit & Finance verzekert de risico’s van bestellingen die achteraf betaald worden. Frans van der Hoorn van Modint Credit & Finance: ‘Wij hebben zo’n vijfhonderd klanten, voornamelijk in de Benelux, de regio Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland en Denemarken. Hun omzet varieert van 1 tot 100 miljoen. Het zijn voornamelijk producenten of leveranciers van mode, textiel, sport en schoenen. Deze bedrijven bedienen we via ons label Modint C&F. Maar we verlenen ook diensten aan andere bedrijven, waaronder het testlaboratorium TÜV Rheinland. Die bedienen we onder ons label CRDT.’

Op dit moment helpt Modint een aantal leveranciers in Nederland en Duitsland om hun betalingen binnen te krijgen van een retailketen die actief is in Nederland en Duitsland. Tegelijk probeert Modint om de kredietwaardigheid van deze onderneming beter te laten scoren bij andere kredietverzekeraars. Zo is het bedrijf op allerlei plekken bezig om betalingen naar wens te laten verlopen.

Rob Schalker ziet uit naar een goede samenwerking met Modint. ‘Ik ben ook benieuwd naar hun andere diensten, want ze doen nog veel meer op dit gebied’, weet Schalker. ‘Ik hou de VNHI-leden graag op de hoogte van mijn bevindingen’.

Ook geïnteresseerd in het aanbod van Modint Credit & Finance? Neem contact op met Frans van der Hoorn of Jeroen Leijser