Als VNHI lid kunt u hieronder inloggen in het VNHI ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'VNHI'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Praktijkvoorbeeld Leisure Telematics in samenwerking met CzechTrade

 

Een succesvolle business opstarten in Nederland  in tijden van Corona. Michal Provázek van Leisure Telematics ging deze uitdaging aan en merkte dat het niet gemakkelijk was voet aan de grond te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven. Totdat hij aanklopte bij CzechTrade.

CzechTrade is een initiatief van de Tsjechische overheid ter bevordering van de handel met Tsjechië en heeft 51 vestigingen wereldwijd. Het kantoor in Nederland wordt geleid door Andrea Märzová. Zij begeleidt Tsjechische bedrijven met het opstarten van een bedrijf in Nederland en brengt Tsjechische en Nederlandse bedrijven met elkaar in contact in de zoektocht naar een geschikte businesspartner.

Michal Provázek was blij met de begeleiding van CzechTrade in het opstarten van zijn bedrijf in Nederland: ‘[vertaald] Het CzechTrade-kantoor nam alle benodigde acties vanaf het begin tot de uiteindelijke registratie van mijn bedrijf bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en begeleidde me door het gehele proces van notariële akte tot alle administratieve rompslomp die erbij komt kijken.’

 “Dankzij CzechTrade kon ik mijn bedrijf nagenoeg op afstand opstarten”

LeisureTelematics ontwikkelt en vervaardigt innovatieve telemetrie- en telematicasystemen oftewel mobiele alles- in -één smart-home oplossingen voor o.a. recreatievoertuigen zoals MariControl ( scheepvaart) en CaraControl, een smart home-oplossing voor campers.

Waarom zijn nieuw gestarte bedrijf in Nederland succesvol is ondanks de toch pittige omstandigheden voor veel ondernemers in Coronatijd, schrijft hij toe aan het feit dat door Corona het ‘social distancing’-reizen en het gebruik van recreatieve voertuigen (en daardoor de vraag naar hun smart home-oplossingen) is toegenomen.

Dé succesformule voor het ondernemen in tijden van Corona bestaat niet aangezien het afhangt van zoveel factoren, maar als tip van Michal; ‘a unique product, a good team and patience does the thing’.

Corona neemt, maar geeft ook volgens Michal. Daarom adviseert hij ondernemers in deze onzekere tijden alle opties open te houden, creatief en flexibel te zijn zodat mogelijkheden zich kunnen aandienen.

Meer weten over de smart-homeoplossingen van Leisure Telematics, bezoek hun website: http://www.leisuretelematics.com/.

CzechTrade is een partner van het VNHI, neem voor meer informatie over hun service en diensten contact op met Andrea Märzová via andrea.marzova@czechtrade.cz of bel 06-393 546 89.